Comfortabeler wonen, veiliger leven en tegelijkertijd een pak energie besparen. Een slim huis bevat de nieuwe elektrische installatie waarmee je vanop een centrale plaats in huis (of zelfs van overal ter wereld) verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, ... bestuurt en de controle bewaart over je voordeur.

Waarom een slim huis met meer comfort?

Smartphones verdrongen de klassieke telefoon, via allerlei apps en social media zijn we altijd en overal “connected”. We leven in een digitaal tijdperk waarin technologie enorm snel evolueert. Maar hoe evolueerde de elektrische installatie? Weinig: schakelingen en beveiligingen veranderden de laatste 30 jaar bijna niet.

In een slim huis is de elektrische installatie intelligent en flexibel. Elk gezin is anders. En iedereen evolueert. Met huis automatisatie groeit je installatie mee met je behoeften, hoe die ook evolueren. Nu en in de toekomst. En het geeft je heel wat extra comfort.

 Basisinstallatie

Van bij de basis heb je onmiddellijk meer mogelijkheden dan met een traditionele elektrische installatie. Je kiest voor eenvoudige, intuïtieve en altijd wijzigbare bedieningen. Je kan zelf voorkeuren instellen, zelf sferen toevoegen of het comfort ervaren van tijdsinstellingen en aanwezigheidsdetectie. Een alles-uittoets om met één druk op de knop de verlichting en geschakelde stopcontacten uit te schakelen. Aanwezigheidssimulatie en een paniektoets verhogen je veiligheidsgevoel. En met je smartphone of tablet heb je altijd en overal controle over je woning.

 Meer comfort

Je bedient je installatie niet alleen met druktoetsen, maar ook met een centraal touchscreen aan de muur. Met dimmers, bewegingsmelders en sfeerbediening kies je voluit voor bedieningsgemak. Voor elke activiteit stel je zelf de juiste sfeer in die je achteraf met één druk op de knop activeert. Automatisch gestuurde verlichting buiten, in het toilet, de bergruimte en de dressing geeft meer comfort én bespaart energie.

 Veilig wonen

Met oriëntatieverlichting in de hal of op de trap loop je ’s nachts veilig door huis zonder het licht in te schakelen. Rolluiken gaan omhoog en je vluchtweg wordt verlicht als rookdetectors brand opmerken. De verlichting gaat automatisch branden van zodra het donker wordt of wanneer er beweging is. Koppeling aan een alarmsysteem doet bij ongewenst bezoek de verlichting branden. Met de paniektoets schakel je in één keer alle lichten aan (behalve bv. in de kinderkamers). Als je niet thuis bent, geeft aanwezigheidssimulatie een bewoonde indruk door automatisch lichten en rolluiken te bedienen. En dankzij de videofoon aan de voordeur zie je op je touchscreen, tablet of smartphone wie er aanbelt. Je kan met de bezoeker praten en hem zelfs binnenlaten, waar je op dat moment ook bent.

 Ventilatiesturing

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond klimaat binnenshuis. Helaas gaat ook met een ventilatiesysteem energie verloren. In een nieuwe woning bedraagt dit verlies ongeveer 20%. Het warmteverlies en het elektriciteitsverbruik van de ventilatie zijn een belangrijke reden om te kiezen voor een slimme ventilatiesturing. Zo wordt er enkel geventileerd wanneer het nodig is, zodat er niet nodeloos energie verspild wordt.

 Verwarmingssturing

De woonkamer wordt op andere tijdstippen gebruikt dan de keuken of de badkamer. Kinderen gebruiken hun slaapkamer na schooltijd ook als speel- en studeerkamer. Niet alle ruimten in huis moeten op hetzelfde moment verwarmd worden. Een slim huis biedt hiervoor een comfortabele én energie-efficiënte oplossing.

 Rolluiken en zonwering bedienen

‘s Avonds biedt een rolluik bescherming en geborgenheid, overdag houdt het ongewenst zonlicht buiten. Dankzij zonwering blijft de binnentemperatuur aangenaam. Ook als je niet thuis bent gaat de zonwering automatisch naar beneden bij veel zon, naar boven bij teveel wind en gaan de rolluiken ‘s avonds dicht.

Lees hier de ervaringen van onze klanten